Tämän reseptin bongasin aikanaan herra alaston kokki Jamie Oliverin ohjelmasta, ja vuosien varrella se on kehittynyt nykyiseen muotoonsa. Tässä näppärässä ruuassa kastike ja lihatpullat valmistuvat samaan aikaan. Ei muuta kun olemaan oman elämänsä alaston kokki, suosi on varmasti taattu ;)
Lihapullagratiini:
Lihapullataikina:
1pkt jauhelihaa
1prk kermaviiliä
1 kananmuna
1ps ranskalainen sipulikeitto
korppujauhoja
mausteita oman maun mukaan,itse käytin:
umami
grillimauste
valkosipulimauste
Kastike:
1 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1-2 mozzarellapalloa
1ps juustoraastetta
mausteita oman maun mukaan,itsekäytin:
poppamiehen pekonimauste
umami
suola
pippuri
valkosipulimauste
cayenepippuri
valkosipulinen yrttimauste
paprikajauhe
oregano
1.Sekoita kippoon keskenään jauheliha, kananmuna,ranskalainen sipulikeitto,kermaviili, mausteet ja korppujauhoja kunnon ripaus ( about 0,5 dl). Laita lihapullataikina ainakin 1h:ksi vetäytymään jääkaappiin.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilma)
3.Kaada uunivuuan pohjalle tomaatti murska, ja mausta haluamasilla mausteilla. Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia pullia ja laita tomaattimurskan päälle. Leikkele mozzarellapallo pailoiksi ja asettele palat lihapullien väliin. Ohessa esimerkkisuorite:
4.Kruunaa koko komeus ripottelemalla pussillinen juustoraastetta ja työnnä vuoka uuniin noin.20 minuutiksi.
Keitä kaveriksi pastaa ja kokoa kunnon annos tätä juustoista ihanuutta lautasellesi.
Kommentit
Lähetä kommentti