Meillä rakastetaan sekä aurajuustoa ja Herkkumaan herkkukurkkuja (ja kyllä ei voi olla mitään muuta maustekurkkuja). Tässä ihanassa uuniruuassa kummatkin herkut yhdistyvät tasapainoiseksi suussa sulavaksi kastikkeeksi. Vaikkakin ruokaa joutuu odottamaan on se sen värtti.
Moskovanpata:
noin.500g naudan patapaistia
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 maustekurkkua
voita
3rkl jauhoja
2 lihaliemikuutiota
1pss auramurua
2prk smetanaa
omavalintaiset mausteet.
1.Pilko patapaistin palat haluamasi kokoisiksi.Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen.
2.Kuori ja hienonna sipulit.Kuutio maustekurkut pieneksi paloiksi.
3.Kuummenna voita padassa ja kuullota sipulit.Lisää kurkkukuutiot. Peitä pata kannella ja siirrä pois hellalta.Anna muhia lihan kypsennyksen ajan.
4. Ruskista lihat rasvassa pannulla. Siirrä ruskistuneet lihat pataan, kaada pannulle ½–1 dl vettä, anna kiehahtaa, ja kaada vesi pataan. Mikäli lihaa on paljon tämä kannattaa tehdä useammassa erässä.
5.Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot. Sekoita. Lisää pataan liemikuutiot sekä sen verran vettä, että lihat peittyvät.Kypsennä pata 170-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.Sekoita.eittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää homejuuto,mausteet ja smetana. Sekoita.
6.Kypsennä pata 170-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.Sekoita.
Sitten vaan lautaselle pottumuussin kanssa ja koristele viellä lisä maustekurkulla.
Blogilla on oma instagram tilinsä merkillä tuvankeittio. Ota tili seurantaan ja saat tietää aina välittömästi kun uusi bostaus on ilmestynyt ;)
Kommentit
Lähetä kommentti