Youtubesta löytyvät korealaiset ruokablogit ovat yksi seurantani kohde. Niistä olen bongannut tämän sielläpäin trendaavan katuruuan.Tteokbokkit ovat riisikakkuja,joita meidän pikkukylästä ei saa, joten kaiketi tämä on ennemminkin pelkkä rose xD Ainakin netin kautta näitä riisikakkuja saa suomessa tilattua ja epäilen että varmasti myös aasialaisista kaupoista. Rose tulee annoksen kermaisesta tomaattipohjaisesta kastikkeesta. Ruuassa myös käytetään korealaista Gohchujang chilimaustetahnaa. Tätä onneksi saa ihan prismoista ja citymarketeista.Tämän avulla ruuan tulisuutta pystyy säätelemään itselleen sopivaksi. Itse teen siten että ruuassa on pieni hiitti, mutta ei räjäytä suuta. Kermainen kastike ja päälle laitettava juusto tasoittavat mausteisuutta, joten tämä maistuu lapsillekkin.
Rose tteokbokki:
Rose tteokbokki:
1pkt nakkeja
1pkt pekonia
1/2 pkt riisinuudelia (käytän niitä joissa tulee 4 levyä/pkt)
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1prk tomaattipyrettä
1prk kuohukermaa
1prk ruokakermaa
1/2 pkt cheddarsulatejuusto siivuja
2tl gohchujang maustetta
mausteita oman maun mukaan
1.Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi. Siirrä kattila pois hellalta,Lisää veteen nuudelit ja laita kansi päälle,Anna hautaua 3min. Itse yleensä annan hautua siihen asti kun ne lisätään ruokaan.
2.Kun paistokasari lämpiää,on hyvä pilkkoa aineet, Nakit paloiksi.Siivut sipulin ohuiksi siivuiksi. Kuorin valkosipulit koska raastan ne ruuan sekaan.Suikaloi pekoni, tai jos haluat päästä helpolla kuten allekirjoittanut osta kaupasta valmiiksi suikaloituja.
3.Paista pekonia ensin hetken, jotta siitä irtoaa rasvaa. Lisää sipuli,valkosipuli ja nakit. Paistele hetken aikaa.Laita sekaan gohchujang ja tomaattimurska ja sekoita kunnolla. Kaada joukkoon kerma ja mausta. Anna hissukseen kiehua sen aikaa että kastike sakeutuu.
4.Valuta nuudelit ja lisää kastikkeen sekaan. Sekoittele kunnolla sötkötys sekaisin ja siirrä pois liedeltä.
5. Lado juustosiivut kastikkeen päälle ja peitä kasari kannella. Anna hautua hetki jotta juusto sulaa koko komeuden päälle.
Sitten vaan lautaselle ja nauttimaa. Mitään diettiruokaa tämä ei todellakaan ole,mutta välillä voi elää nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen mentaliteetilla xD
Blogilla on oma instagram tilinsä merkillä tuvankeittio. Ota tili seurantaan ja saat tietää aina välittömästi kun uusi bostaus on ilmestynyt ;)
Kommentit
Lähetä kommentti