Saiturin pihvit ja aura hyrskypotut

Nämä jauhelihapihvit nousivat 2016 yleisön tietoisuuten abc-kohun myötä. Lyhykäisyydessään kyseinen huoltamo oli myynyt näitä lehtipihveinä. Silloin ainakin facen ruokaryhmissä kaikki hullantuivat näihin ja aivan syystä.Tällä yksinkertaisella tavalla ja oikeilla kylkiäisillä arkinen jauheliha muuttuu hivenen juhlavammaksi, ei nyt sentään miksikään kunnon ala carte ateriaksi.Tällä kertaa valikoitu aura hyrskypotut, Koska ruoka ei voi olla pahaa jos siinä on aurajuustoa! Terveisin nimimerkki aurajuusto menee suoraan paketista sellaisenaankin.

Saiturin pihvit:

1pkt jauhelihaa
suolaa
pippuria

1. Jaa jauheliha 6 yhtä suureen osaan. Laita jauheliha kahden elmukelmu-palan väliin ja painele/ kauli mahdollisimman ohueksi pihviksi.Laita pihvit pakkaseen. Tämän voi tehdä vaikka edellisenä iltana. Pakastaminen auttaa pihvin paistamista ja käsittelyä joten kannattaa ainakin 1h pitää pakkasessa. Usein olen tehnyt myös niitä valmiiksi pakkaseen, josta niitä voi napata.

2.Kuumenna paistinpannu kuumaksi, Ota jähmehtyneet pihvit pakkasesta ja laita pannulle. Paista noin 3 min per puoli, aika hyvin silmämääräisesti sen näkee koska on kypsä.Tuppaan maustamaan  pihvin suolalla ja pippurila paistovaiheessa. Se puoli minkä on paistaessa ylöspäin saa mausteet, pihvin kääntö ja sama homma.

Ja kyllä nämä pihvit käryttävät aika hyvin paistaessa joten suosittelen tuulettimen käyttöä :D

Aura hyrskypotut:
Perunoita syöjien mukaan,olen itse laskenut 2-3 perunaa/syöjä riippuen niiden koosta
Aura murua
voita
kevät sipulia
suolaa 
pippuria

1.Keitä perunat kypsiksi. Uudet perunat ,menee sellasenaan, mutta näin talvella tykkään kuoria ja pilkkoa palasiksi.Halutessasi mausta keitinvesi ripauksella suolaa.

2. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Lisää kattilaan kunnon nokare voita (eipä kranttuila voin kanssa,nyt ei lasketa kaloreita!), sitten pers tuntumalla omaan makuun sopivasti aura murua ja pilkottua kevät sipulia. Ripsauta viellä lisäksi suolaa ja pippuria. Sitten vaan kansi päälle ja shake it like a Polaroid picture,hey ya! (milleniaali täällä hei ja ylpeä siitä xD syvä pahoitteluni kaikille niille joilta tämä viittaus meni ohi ymmärryksen).

3.Sitten vaan lautaselle kunnon keko.

Näin helpolla arikiset jauhelija ja perunat muuttuvat vähän "juhlavammaksi" appeeksi.Maistuis varmaan sullekkin.

Blogilla on oma instagram tilinsä merkillä tuvankeittio. Ota tili seurantaan ja saat tietää aina välittömästi kun uusi bostaus on ilmestynyt ;)


Kommentit