Reseptit saattavat välillä kulkeutua mitä ihmeempiä reittejä tietosuutemme. Siskoni kanssa viestittelemme päivittäin ja hän kehui käyneensä porukoilla ( pienenä selvennyksenä isäni (äijä) ja hänen vaimonsa asuvat oulussa niin kuin siskonikin me taas etelässä) ja saaneensa äijältä dogibäkkinä aivan loistavia jauhelihapihvejä. Tiedän äijän harrastavan ruuanlaittoa ja tekevän aivan loistavaa ruokaa joten minun täytyi heti viestittää hänelle ja pyytää resepti. Näistä kyseisistä pihveistä on tullut vakio ruokapöytäämme ja nimetty äijän pihveiksi vaikka emme ole viellä päässeet niitä oikeita äijän tekemiä pihvejä maistamaan. Kesäkurpitsa raaste tuo mehevyyttä ja pekonirouhe makua.
Äijän jauhelihapihvit:
1 pkt jauhelihaa
1prk kermaviiliä
1 kesäkurpitsa
1pss ranskalainen sipulikeitto
2 kananmunaa
1 rasia pekonisuikaleita
0,5dl korppujauhoja
mausta oman maun mukaan
1.Raasta kesäkurpitsa raasteeksi
2.Sekoita kaikki aineet keskenään kipossa ja laita jääkaappiin vetäytymään noin 1h:ksi.
3.Muotoile jauhelihapihvit ja uunissa 200 °C noin 20 min.
Tällä kertaa tarjoiltiin kaupasta ostettujen timjami/valkosipuli uuniperunoiden ja salaatin kera.
Blogilla on oma instagram tilinsä merkillä tuvankeittio. Ota tili seurantaan ja saat tietää aina välittömästi kun uusi bostaus on ilmestynyt ;)
Kommentit
Lähetä kommentti