Jauhelihakeitto

Jokaiselle suomalaiselle tuttakin tutumpi arkiruoka joka maistuu niin klasisena versiona,mutta on myös helppo tuunata.Meillä klassinen versio on ja pysyy muonitus listalla. Silloin kun tuvan kompanja on täysimiehityksessä eli 2 aikuista+4 lasta keitot ovat helppoja tehdä isolle porukalle ja maistuvat viellä seuraavanakin päivän. Omas vaatimaton mielipiteeni on että keitot maistuvat melkein paremmilta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.


Jauhelihakeitto
5 isoa perunaa
1 pkt jauhelihaa
2 pss  pakaste keittojuureksia
2 lihaliemikuutiota
mausta haluammallasi mausteilla

1.Ruskista ja paista jauheliha paistinpannulla. Kaada paistetut jauhelihat kattilaan odottamaan.
2.Kuori ja pilko perunat palasiksi. Tai jos haluat päästä viellä helpommalla niin osta pakaste keittojuures pussi jossa on jo perunat valmiina.
3.Lisää pernunpalaset ja keittojuurekset kattilaan. Lisää vettä sen verran että perunat yms. peittyvät reippaasti. Lisää lihaliemikuutiot ja mausteita.
4.Anna kiehua hellalla miedolla lämmöllä noin puoli h, tai niin kauan että perunat ovat kypsiä.

Sitten vaan soppa lautaselle ja rinnalle ruisleipä  niin sadepäivän gurmee ateria on kasassa,

Blogilla on oma instagram tilinsä merkillä tuvankeittio. Ota tili seurantaan ja saat tietää aina välittömästi kun uusi bostaus on ilmestynyt ;)


Kommentit