Nikkarinvuoka


Hävikkiruokien yksi ehdoton kuningas on Nikkarin vuoka. Tähän saa hukattua jääkaapista niin edellisen päivän keitetyt perunat kuin uunilenkinkin jämät.Lenkin ja perunan kaveriksi heitetään karamellisoitua sipulia sekä tomaattia  niin mikä sen parempaa lohturuokaa keskellä kylmintä talvea? Kun koko komeus kruunataan kermaisella juustokuorukkeella ei raavaskaan mies kehtaa valittaa "rehuista" (tomaateista).

Nikkarinvuoka:

5 keitettyä perunaa
1 pkt hk:n sinistä tai vastaavaa lenkkimakkaraa
2 tomaattia
2 sipulia
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
1 ps juuustoraastetta
1 rkl fariinisokeria tai sokeria
mausteita omanmaun mukaan


  1. Keitä perunat mikäli sinulla ei ole valmiiksi keitettyjä.Poista lenkkimakkarasta kuori. Viipaloi perunat, lenkkimakkara, tomaatit ja sipuli saman kokoisiksi viipaleiksi.
  2. Kuullota sipulit pannulla. Kun sipulit alkavat olemaan läpinäkyviä  ripota sekaan vähän suolaa joka estää sipulien ruskistumisen. Alenna levyn lämpöä ja ripottele sekaan fariinisokeri. Sekoittele kunnolla sen aikaa että sokeri sulaa sipulien päälle. Siirrä pois hellalta
  3. Voit halutessassi latoa ainekset uunivuokaan vuorotellen mutta itse sekoitan kaiken vaan keskenään vuokaan, Mausta haluamallasi mausteilla.
  4. Sekoita kerman joukkoon kananmunat,juustoraaste ja jos haluat niin lisää mausteita.Kaada neste vuokaan.
  5. Nosta vuoka uuniin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Blogilla on oma instagram tilinsä merkillä tuvankeittio. Ota tili seurantaan ja saat tietää aina välittömästi kun uusi bostaus on ilmestynyt ;)


Kommentit