Yksi kouluaikainen suosikkini oli ehdottomasti siellä tarjoiltu kanapasta. Vuosia myöhemin törmäsin facen ruokaryhmässä tietoon että virallinen nimi oli palermon pastaa. Monien kokeiluiden jälkeen löytyi sitten se oma versio.Tämä mehevän juustoinen kanapasta valmistuu helposti, sillä pasta kypsennetään uunissa.
Palermon-pasta:
1rs hunajamarinoituja kanan suikaleita
1 rkl öljyä
3 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 sipuli
n. 8dl gnocchi -pastaa
Juustokastike:
2rkl voita
1/2dl vehnäjauhoja
n. 8dl vettä
1 kanaliemikuutio
1tlk ruokakermaa
1ps juustoraastetta
mausteita omanmaun mukaan
1.Hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja paista kunnes broileri on kypsää.
2.Juustokastiketta varten sulata voi pannulla ja lisää joukkoon vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna jauhon kypsyä hetki pannulla. Lisää vesi pienissä erissä kokoajan sekoittaen. Lisää kanaliemikuutio. Lisää ruokakerma ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi joukkoon juustoraaste. Kuumenna sekoittaen kunnes juustoraaste on sulanut.
3.Lisää raaka pasta ja broilerit voideltuun uunivuokaan. Kaada joukkoon juustokastike. Sekoita tasaiseksi.
4.Kypsennä 175-asteisen uunin alatasossa 45–50 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.Itse tykkään välillä sekoitella jottei pinta pala.Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.
Blogilla on oma instagram tilinsä merkillä tuvankeittio. Ota tili seurantaan ja saat tietää aina välittömästi kun uusi bostaus on ilmestynyt ;)
Kommentit
Lähetä kommentti